sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Raamattu läpi vuodessa


Yksi tärkeistä asioista meidän vaelluksessa Jumalan kanssa on, että luemme Raamattua. Raamatun kautta opimme tuntemaan Jumalaa paremmin ja opimme elämään Hänen tahdossaan. Raamatun ihmeellisyys ei kuitenkaan lopu tähän. Lukuisia kertoja lukiessani Raamattua olen saanut esimerkiksi lohtua ja rohkaisua sen hetkiseen elämäntilanteeseeni. Monesti olen kokenut, kuinka lukiessani olen voimistunut ja virkistynyt. Toisinaan joku jae on alkanut elämään sydämessä ja on tuntunut, että ymmärtää jakeen paremmin kuin koskaan ennen.

Rehellisyyden nimissä täytyy kuitenkin kertoa, että on ollut monia kertoja, kun lukeminen ei ole tuntunut miltään. Välillä kokemus on ollut, ettei mikään avaudu ja lukeminen on tuntunut väkinäiseltä. Emme saa kuitenkaan tunteiden pohjalta tehdä päätöstä luemmeko Raamattua vai ei. Silloinkin kun ei tunnu miltään, Jumalan Sana tekee työtä sydämissämme ja sen kautta muutumme.

Näihin kuiviin hetkiin kuitenkin tarvitsemme rohkaisua jatkaa lukemista kaikesta huolimatta. Mitäs jos tänä vuotena yhdessä lukisimme Raamatun läpi? Siihen voi käyttää apuna erilaisia lukusuunnitelmia. Yhdenlainen on nyt tarjolla myös seurakunnan eteisen pöydällä, mutta voit myös suoraa tulostaa sen tästä linkistä. Suunnitelma löytyy myös tämän blogin Raamatunlukusuunnitelma-sivulta. Kun teemme yhdessä päätöksen, voimme rohkaista toisiamme jatkamaan silloinkin, kun lukeminen meinaa unohtua.

Marjaana Rauma
Karhulan Helluntaiseurakunnan pastori